Bamboefluit op school

De bamboefluit is ontstaan in Engeland als instrument voor gebruik op school. Ook in Nederland zijn er veel scholen geweest waar de fluit werd gebruikt bij het muziekonderwijs. De combinatie van handvaardigheid, techniek en muzikale vorming maakt de fluit daar bijzonder geschikt.voor. Zo hebben in het verleden duizenden mensen een bamboefluit gemaakt in het “nijverheidsonderwijs” en op volksmuziekscholen.

Vrije Scholen
Tegenwoordig wordt de fluit intensief gebruikt op verschillende Vrije Scholen. Deze scholen geven in hun programma veel ruimte aan muzikale en kunstzinnige vorming. De bamboefluit blijkt daar uitstekend in te passen.

Contactadres Vrije Scholen: Willemien Rouwenhorst, mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuwe ontwikkelingen
Nieuwe ontwikkelingen, zoals de Brede School, naschoolse opvang, en het ontstaan van scholen met een speciaal aandachtsgebied zoals kunst of muziek kunnen een beroep doen op het NPG. In alle gevallen is het noodzakelijk dat een bij de school betrokkene gezel is of wil worden. Zie hiervoor opleidingen