Isidoor project

Ter ere van het 80-jarig jubileum is er speciaal voor scholen waar bamboefluiten gebouwd en bespeeld worden een jubileumcompositie gemaakt met als titel:

Het verhaal van Isidoor en De ezel en de ezeldrijver.

‘Het verhaal van Isidoor’ is een serie liedbewerkingen voor basisschoolleerlingen, de liedjes kunnen in de eerste plaats gezongen worden. De liedjes zijn aan elkaar gekoppeld met een verhaal over een ezeltje.

‘De ezel en de ezeldrijver’ is een muziekstuk, dat door gevorderde bamboefluitspelers gespeeld kan worden, en waar desgewenst door een kinderkoor ezel-geluiden aan kunnen worden toegevoegd.

De muziek kun je opvragen bij Corry de Klepper Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In 2019 werden Isidoor project dagen voor kinderen én volwassenen georganiseerd.  

Voor 2020 staan projectdagen op een aantal Vrije Scholen in de planning.

Daarbij worden weer volwassen spelers als ondersteuning uitgenodigd:

Noteer alvast in de agenda:

dinsdag 26 mei 2020 - Vrije School Amsterdam

Binnenkort volgt meer informatie

 

Welkom

 Een fluit van bamboe maken?
De methode die wij hanteren is uniek: de leerlingen bouwen een eigen fluit en leren er tijdens het bouwen op spelen. De fluit wordt steeds uitgebreider in omvang, er komt steeds een vingergaatje bij, en zo wordt stap-voor-stap de muzikale kennis uitgebreid.

Behalve landelijke cursussen van een weekend of een week zijn er ook over langere tijd gespreide cursussen op veel plaatsen in het land. Er zijn cursussen voor zowel kinderen als volwassenen en voor elk niveau.
Gevorderden die meerdere fluiten hebben gemaakt, spelen vaak in ensembles.

Informatie over de landelijke activiteiten en plaatselijke workshops en cursussen vindt u onder activiteiten. Verdere informatie kunt u krijgen bij een regiovertegenwoordiger (zie contacten).

Vrijwel alle activiteiten zijn voor zowel leden als niet-leden toegankelijk. Voor mensen die nog nooit een bamboefluit hebben gezien of gehoord is zo’n landelijke week een prachtige gelegenheid om ermee kennis te maken.

Op deze site kunt u er alles over vinden.

Meer artikelen...

  1. Welkom

Subcategorieën