Zomercursus - St. Odiliënberg

 

datum:   zaterdag 18 juli tot en met zaterdag 25 juli 2020
leeftijd:   vanaf 6 jaar
    vanaf 16 jaar zelfstandig
contactpersoon:   Annie Beulen
email:   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
plaats:   Kampeerboerderij Ossa Outdoor te St. Odiliënberg
kosten:   leden NPG € 260,-
    anderen € 290,-
   

vroegboekkorting € 30,- bij aanmelding vóór 18 mei 2020

min./max. aantal deelnemers   30 - 45

Van harte worden jullie uitgenodigd om met een  enthousiast team van docenten op het glooiende kampeerterrein in buurt van het Midden-Limburgse St. Odiliënberg   weer jullie tenten op te slaan.  Thema dit jaar is de Middeleeuwen.

Naast het bouwen en bespelen van de bamboefluit zijn er nog veel andere activiteiten waarin het thema uitgewerkt zal worden. In zang, toneel, voorlezen en workshops zullen we figuren uit de middeleeuwen zoals ridders, jonkvrouwen, maar wellicht ook heksen en andere figuren gaan ontmoeten. Een uitstapje naar een kasteel behoort misschien wel tot de opties.

Elke dag is er een vast programma met daarin bouwen, speelgroepen en workshops met creatieve en/of recreatieve activiteiten. Daarnaast is  ook voldoende  ruimte voor ontspanning op of buiten het terrein. Bij mooi weer kan er gezwommen worden in een zijarm van de maas b.v. Of een wandeling in de buurt van het kamp. En in de avond is er tijd voor voorlezen en koor.   Daarna is er nog de mogelijkheid om in de bar de dag gezellig af te sluiten.

De cursus is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde muzikanten. Heb je nog nooit een bamboefluit gebouwd of bespeeld? Dat is geen bezwaar.  Geen enkele ervaring op muzikaal gebied? Ook dit is geen probleem. Wel ervaring met bamboefluiten of muziek? Geen probleem, ook voor gevorderde spelers is ruimte in het programma.

De afgelopen jaren werd de cursus bezocht door  jong( vanaf 6 jaar, jongeren kinderen kunnen wel mee kamperen)  en oud, (groot)ouders met kinderen, alleenstaanden van alle leeftijden, vriendengroepen.  

Voor aanstaande gezellen zijn er mogelijkheden zich te scholen op bouwtechnisch en didactisch gebied onder leiding van deskundige gezellen of meesters. Een stage lopen op een van de onderdelen in de gezellenopleiding is ook een mogelijkheid.

Overnachting is met eigen tent of caravan op het kampeerterrein. Er zijn 2 trekkershutten waarvan evt. ook gebruik gemaakt kan worden.

Het ontbijt en de warme maaltijden tussen de middag worden verzorgd. De  avondboterham wordt zelf verzorgd.

Zin in een gezellige, goed georganiseerde week met veel muziek en creativiteit?

Dan  leg je ridderpak of kasteelvrouwe outfit maar vast klaar en meld je aan voor deze muziekvakantieweek.