Muziekvakantieweken in de zomer

Bamboefluiten bouwen en muziek maken
In de zomervakantie organiseren we kleinschalige cursussen waarin je een bamboefluit maakt en erop leert spelen. En wat is er nu leuker dan samen muziek maken?
Elke cursusdag is er een vast programma: fluiten bouwen of repareren, musiceren in groot orkest en in kleinere ensembles voor beginners en meer gevorderden. Tijdens het dagelijkse keuze uur kan je kiezen of je je muziekkennis wilt verdiepen of mee wilt doen aan creatieve workshops. ’s Avonds wordt er voorgelezen, is er koor en kan je met een drankje gezellig de dag afsluiten in de pop-up bar.
Je kampeert in eigen tent of caravan op een afgesloten gedeelte van een kampeerboerderij.
Beperkt zijn er mogelijkheden om in een kamer of trekkershut te overnachten. De kookstaf kookt warme maaltijden tussen de middag en ook voor koffie, thee en limonade wordt gezorgd. Zelf regel je ontbijt en avondeten. Huisdieren worden niet toegelaten.
Op zoek naar een verbindende, gezellige, georganiseerde vakantie? Nog niet in het bezit van een bamboefluit en beginner op muziekgebied? Virtuoos op de blokfluit en op zoek naar een bijzonder, zelf te maken instrument? Allemaal goede redenen om naar een muziekvakantieweek te komen. De groep deelnemers is meestal gemêleerd: er zijn gezinnen, grootouders met kleinkinderen en alleenstaanden van allerlei leeftijden.
Je kunt kiezen uit twee zomercursussen. Je kunt je via deze site opgeven. Wees er snel bij! Het zou jammer zijn als je te laat bent met de aanmelding. En neem familie, vrienden en kennissen mee! Opgeven kan vanaf 1 januari 2023 via het aanmeldformulier voor de betreffende cursus. Heb je nog vragen, dan kun je die stellen aan de contactpersoon van de betreffende cursus.
Er is een mogelijkheid voor gezins- en jongerenkorting. Die kun je aanvragen via de contactpersonen.
Bamboefluitvereniging het Nederlandse Pijpersgilde is georganiseerd als een gilde. Er zijn leerlingen, gezellen en meesters. Gezellen zijn opgeleid om les te geven in het bouwen en bespelen van de bamboefluit.