Isidoor project

Ter ere van het 80-jarig jubileum is er speciaal voor scholen waar bamboefluiten gebouwd en bespeeld worden een jubileumcompositie gemaakt met als titel: Het verhaal van Isidoor en De ezel en de ezeldrijver.

‘Het verhaal van Isidoor’ is een serie liedbewerkingen voor basisschoolleerlingen, de liedjes kunnen in de eerste plaats gezongen worden.
De liedjes zijn aan elkaar gekoppeld met een verhaal over een ezeltje, Isidoor.
Op diverse Vrije Scholen zijn leerkrachten met hun leerlingen aan de gang gegaan met de liedjes: de gezongen liedjes worden op de bamboefluit aangeleerd, en op sommige scholen spelen de kinderen ook een aantal begeleidingen mee.

Op een Isidoor-projectdag komt Renilde Duif, die de arrangementen gemaakt heeft, naar school, samen met een aantal bamboefluitspelers uit het hele land.

Eerst gaan zij nog even studeren aan de lastigere begeleidingen en aan  ‘De ezel en de ezeldrijver’.
Daarna volgt een generale repetitie, samen met de kinderen.
Tenslotte gaan de leerlingen en de volwassen bamboefluiters het hele verhaal uitvoeren voor ouders, en leerlingen uit de jongere klassen.

Het moge duidelijk zijn: we hebben onze volwassen Gildeleden hard nodig bij deze projectdagen…
I.v.m. Corona is het alleen nog niet duidelijk wanneer de dagen weer zullen plaatsvinden.
Zodar er meer bekend is, vind je informatie op deze plek.

Opgeven bij Corry de Klepper Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Als je de muziek nog niet hebt, kun je die ook meteen opvragen op dit adres.

Welkom

 Een fluit van bamboe maken?
De methode die wij hanteren is uniek: de leerlingen bouwen een eigen fluit en leren er tijdens het bouwen op spelen. De fluit wordt steeds uitgebreider in omvang, er komt steeds een vingergaatje bij, en zo wordt stap-voor-stap de muzikale kennis uitgebreid.

Behalve landelijke cursussen van een weekend of een week zijn er ook over langere tijd gespreide cursussen op veel plaatsen in het land. Er zijn cursussen voor zowel kinderen als volwassenen en voor elk niveau.
Gevorderden die meerdere fluiten hebben gemaakt, spelen vaak in ensembles.

Informatie over de landelijke activiteiten en plaatselijke workshops en cursussen vindt u onder activiteiten. Verdere informatie kunt u krijgen bij een regiovertegenwoordiger (zie contacten).

Vrijwel alle activiteiten zijn voor zowel leden als niet-leden toegankelijk. Voor mensen die nog nooit een bamboefluit hebben gezien of gehoord is zo’n landelijke week een prachtige gelegenheid om ermee kennis te maken.

Op deze site kunt u er alles over vinden.

Meer artikelen...

  1. Welkom

Subcategorieën