Winterbouwcursus 2020

Datum: vrijdagmiddag 21 februari 2020 vanaf 14.00u
  tot zondagmiddag 23 februari 2020 om 14.00u.
Leeftijd: vanaf 16 jaar
Organisatie: Iris Hos en Dorine Maalcke
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Plaats: Bergen aan Zee,  "het Zeehuis" (NIVON)
Kosten: voor leden €165,00, niet leden €200,00
  Vroegboekkorting á € 15,00 (inschrijven vóór 21-1-2020) mogelijk

 

Dit jaar staat er een bijzonder onderwerp centraal dat vooral voor samenspelen van belang is: Hoe bouw je een sopraan met een zuivere f die zonder schaduwen/half dichthouden van het gat (gaatjes) te spelen is? De bouwcommissie heeft regelmatig contact gehad met Ilse Benning die al jaren propageert dat zij de oplossing weet voor de ideale f. Om te weten te komen of dat inderdaad het geval is, bouwden alle commissieleden enige sopranen volgens de Benningmethode en deze werkt. Bijkomend voordeel van de Benningmethode is dat je een sopraan bouwt, die zonder tussenschotten een groter bereik heeft. De hoge G is bij de meeste fluiten heel goed te spelen. Wel vergt de bouw van deze sopraan meer vaardigheden.

We kunnen deze methode goed gebruiken voor personen die nog beter willen, zoals (toekomstige) gezellen. Juist zij moeten ervoor zorgen dat de kwaliteit van bouwen en spelen gewaarborgd blijft.

Nieuwsgierig geworden? Kom naar de winterbouwcurusus, meld je aan en streel je oren met een pracht-f!

 

 

Concertproject

CONCERTPROJECT: Ensemble laat je horen!

Datum: zondag 30 oktober 2016

Organisatie: Truus Siddre Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Plaats: Akoesticum in Ede (www.akoesticum.org)

Kosten: €25,--pp

HET NPG ORGANISEERT EEN SPECIAAL CONCERT OP 30 OKTOBER 2016

De bedoeling is dat verschillende ensembles van gevorderde spelers in het land hieraan gaan meewerken. Dit zal dan uitmonden in een gezamenlijk concert dat voor in- en outsiders de moeite waard is.

Een prachtige gelegenheid om je te laten horen.
Je kunt wat van je eigen repertoire ten gehore brengen en ook meedoen met de kwartetversie van “Big Bamboo back in town” door Ton van der Valk gecomponeerd voor het 75-jarig jubileum van het gilde. Dit stuk bestaat uit zeven delen en het zou fijn zijn als iedereen in elk geval het eerste en laatste deel speelt. Meedoen met dit stuk is niet verplicht, maar de ervaring leert dat als je er eenmaal mee bezig bent het toch zeer de moeite van het studeren waard is.

Alle ensembles worden op 3 momenten gecoacht. Op 30 oktober 2016 komen alle ensembles bij elkaar in één slotconcert dat publiekelijk toegankelijk is. Er hebben zich al ensembles opgegeven, maar er kunnen er nog meer bij! Het zou toch leuk zijn om eens te horen hoe alle verschillende ensembles klinken? Speel je niet in een ensemble, maar wil je toch graag meedoen? Dat kan, ook als losse speler kun je je opgeven. Bovendien kunnen ad hoc ensembles gevormd worden, om speciaal aan dit project deel te nemen.

Wacht niet langer, maar geef je vóór februari 2016 op bij Truus Siddré: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.