Home (nl)

Lentecursus 2019

 

Datum:   Start: zondag 28 april eind van de middag
    Einde: zaterdag 4 mei eind van de ochtend
    Mogelijkheid tot verlengen tot zondag 5 mei
Leeftijd:   Vanaf 6 jaar onder begeleiding. Vanaf 16 jaar zelfstandig
Organisatie   Jeroen Zijlstra en Corry de Klepper 
    Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Plaats:   Nivonhuis Allardsoog, Jarig van der Wielenwei 42, 9343 TC Een-West

De Lentecursus is een cursus voor jong en oud. Beginners die hun eerste fluit willen bouwen, zijn van harte welkom. Voor gevorderden die bijzondere fluiten willen bouwen, en/of aan hun speltechniek willen werken is er een interessant aanbod. Er is ruimte voor aanstaande gezellen, die aan hun opleiding willen werken, maar ook voor ervaren of niet zo ervaren fluiters die lekker samen willen musiceren. Mensen, die niet of slechts gedeeltelijk aan het cursusprogramma willen meedoen, zijn eveneens welkom.

Voor de mensen die al eens eerder zijn geweest: de cursus duurt een dag langer dan in voorgaande jaren, namelijk tot zaterdag in plaats van tot vrijdag. Er is, evenals vorig jaar, de mogelijkheid om een dag langer te blijven en op zaterdagavond deel te nemen aan een bescheiden dodenherdenking.

Het aanbod zal minimaal bestaan uit: bouw- en reparatieateliers, speelgroepen op alle niveaus, coaching in ensemblespel, individuele coaching naar behoefte, een opleidingsklas voor aanstaande (basis)gezellen en diverse workshops. Er wordt een excursie georganiseerd, voor de kinderen is er een speciaal kinderprogramma, en zoals gebruikelijk starten we elke dag met Groot Samenspel en sluiten elke dag af met koor.

Dit jaar is het thema: “Kleur”. Diverse activiteiten gedurende de week zullen in het teken van dit thema staan, maar er is ook volop ruimte voor eigen inbreng op dit gebied, zodat we er met z’n allen een kleurrijke week van maken. Gedurende de week zal in het groot samenspel en in diverse speelgroepen het stuk ‘The Pied Piper of Hamelin’ van Betty Roe op de lessenaar staan, een groot meerdelig werk voor bamboefluiters, zangers en mimespelers. Net als vorig jaar is er ook weer de mogelijkheid om met een groot gezelschap een arrangement van een groot klassiek werk in te studeren onder leiding van de arrangeur Renilde Duif. Dit jaar wordt dat ‘De Vier Jaargetijden’ van Vivaldi.

De kosten bestaan uit twee gedeeltes:

1) Verblijfskosten

2) Cursuskosten.

Wie niet aan het programma deelneemt, betaalt alleen de verblijfskosten in het Nivonhuis. Er zijn één-, twee- en vierpersoonskamers en er is een slaapzolder.

Wie geheel of gedeeltelijk aan het programma deelneemt, betaalt daarbovenop de cursuskosten. Maaltijden zitten bij de verblijfskosten inbegrepen. Kosten voor de bar, voor het bamboe als je een nieuwe fluit gaat maken, en voor de eventuele extra nacht van 4 op 5 mei, worden tijdens de cursus contant afgerekend.

  • De verblijfskosten

De standaard - verblijfskosten zijn € 299 per persoon. Hierop gelden de volgende uitzonderingen:

* Een tweede gezinslid betaalt €229, mits de gezinsleden een kamer delen. Een derde gezinslid betaalt, onder dezelfde voorwaarde, €189, een vierde en verder €149.

* Neem je geen gezinslid mee maar ben je wel bereid een kamer met één of meerderen te delen, dan geldt een korting van €35. Je kunt van tevoren aangeven met wie je een kamer wilt delen.

* Er geldt een vroegboekkorting van €30 per persoon bij boeking en betaling vóór 15 februari.

* Niet-leden betalen een toeslag van €35. Indien je bij het aanmelden direct contribuant wordt, betaal je de ledenprijs.

2)  De cursuskosten zijn:

* €99 voor het hele pakket

* €60 voor het kinderprogramma (t/m 16 jaar)

* €15 voor deelname aan alleen koor of orkest