Cursusbeschrijving

Winterbouwcursus 2020

Datum: vrijdagmiddag 21 februari 2020 vanaf 14.00u
  tot zondagmiddag 23 februari 2020 om 14.00u.
Leeftijd: vanaf 16 jaar
Organisatie: Iris Hos en Dorine Maalcke
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Plaats: Bergen aan Zee,  "het Zeehuis" (NIVON)
Kosten: voor leden €165,00, niet leden €200,00
  Vroegboekkorting á € 15,00 (inschrijven vóór 21-1-2020) mogelijk

 

Dit jaar staat er een bijzonder onderwerp centraal dat vooral voor samenspelen van belang is: Hoe bouw je een sopraan met een zuivere f die zonder schaduwen/half dichthouden van het gat (gaatjes) te spelen is? De bouwcommissie heeft regelmatig contact gehad met Ilse Benning die al jaren propageert dat zij de oplossing weet voor de ideale f. Om te weten te komen of dat inderdaad het geval is, bouwden alle commissieleden enige sopranen volgens de Benningmethode en deze werkt. Bijkomend voordeel van de Benningmethode is dat je een sopraan bouwt, die zonder tussenschotten een groter bereik heeft. De hoge G is bij de meeste fluiten heel goed te spelen. Wel vergt de bouw van deze sopraan meer vaardigheden.

We kunnen deze methode goed gebruiken voor personen die nog beter willen, zoals (toekomstige) gezellen. Juist zij moeten ervoor zorgen dat de kwaliteit van bouwen en spelen gewaarborgd blijft.

Nieuwsgierig geworden? Kom naar de winterbouwcurusus, meld je aan en streel je oren met een pracht-f!

 

 

Concertproject

CONCERTPROJECT: Ensemble laat je horen!

Datum: zondag 30 oktober 2016

Organisatie: Truus Siddre Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Plaats: Akoesticum in Ede (www.akoesticum.org)

Kosten: €25,--pp

HET NPG ORGANISEERT EEN SPECIAAL CONCERT OP 30 OKTOBER 2016

De bedoeling is dat verschillende ensembles van gevorderde spelers in het land hieraan gaan meewerken. Dit zal dan uitmonden in een gezamenlijk concert dat voor in- en outsiders de moeite waard is.

Een prachtige gelegenheid om je te laten horen.
Je kunt wat van je eigen repertoire ten gehore brengen en ook meedoen met de kwartetversie van “Big Bamboo back in town” door Ton van der Valk gecomponeerd voor het 75-jarig jubileum van het gilde. Dit stuk bestaat uit zeven delen en het zou fijn zijn als iedereen in elk geval het eerste en laatste deel speelt. Meedoen met dit stuk is niet verplicht, maar de ervaring leert dat als je er eenmaal mee bezig bent het toch zeer de moeite van het studeren waard is.

Alle ensembles worden op 3 momenten gecoacht. Op 30 oktober 2016 komen alle ensembles bij elkaar in één slotconcert dat publiekelijk toegankelijk is. Er hebben zich al ensembles opgegeven, maar er kunnen er nog meer bij! Het zou toch leuk zijn om eens te horen hoe alle verschillende ensembles klinken? Speel je niet in een ensemble, maar wil je toch graag meedoen? Dat kan, ook als losse speler kun je je opgeven. Bovendien kunnen ad hoc ensembles gevormd worden, om speciaal aan dit project deel te nemen.

Wacht niet langer, maar geef je vóór februari 2016 op bij Truus Siddré: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Jongerenweekend

Datum:   vrijdagavond 26 mei t/m zondagmiddag 28 mei 2017
Leeftijd:    15 - 30 jaar
Organisatie:    Rodi Béthe, Sjors Verstege
Email:   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Plaats:    Groepsaccommodatie de Koekoek, Vierhouten
Kosten:    Leden NPG: €50,-
    Niet leden: €55,-
    Leden NPG met introducé: €45,-
Min/Max aant. deeln.    48

Na het succesvolle jongerenweekend van vorig jaar, is er in mei 2017 weer een weekend vol muziek, gezelligheid en activiteiten. Het jongerenweekend wordt georganiseerd door jongeren voor jongeren. We hopen op nog meer jongeren dan het afgelopen jaar. Introducés zijn welkom.

Inschrijven kan door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , met daarin:

  • Naam, Geboortedatum
  • Adres, Postcode, Woonplaats
  • Mobiel, E-mailadres
  • Als je introducé bent: wie heeft jou geïntroduceerd?

 

Jongerenweekend 2018

Datum:   vrijdagavond 15 juni t/m zondagmiddag 17 juni 2018
Leeftijd:    15 - 30 jaar
Organisatie:    Rodi Béthe, Sjors Verstege
Email:   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Plaats:    accommodatie “De Bosfazant” , Luissel 10 in Boxtel
Kosten:    Leden NPG: € 65,00
    Niet leden: € 70,00
    Leden NPG met introducé: € 55,00
Min/Max aant. deeln.    32

Heb je zin in een weekendje vol gezelligheid, muziek, sport en spel? Geef je dan snel op voor het jongerenweekend. De leeftijd varieert van 15 tot 30 jaar. Na de succesvolle weekenden van de afgelopen 2 jaar opnieuw dus een jongerenweekend, nu op een nieuwe locatie in Boxtel. Neem al je vrienden mee (let op de speciale introducé actie), hoe meer zielen hoe meer vreugd. Je hoeft geen muzikale kennis te hebben om deel te nemen, het gaat om de gezelligheid en het samen zijn. Het thema is: “Wie is de mol”.

Inschrijven kan vanaf nu door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , met daarin:

  • Naam, Geboortedatum
  • Adres, Postcode, Woonplaats
  • Mobiel, E-mailadres
  • Als je introducé bent: wie heeft jou geïntroduceerd?

 

Studieweekend Ensemblespel

Datum   zaterdag 16 november en zondag 17 november 2019
   

aankomst vrijdagavond  15 november vanaf 19.00 uur

    vertrek zondagmiddag 17 november 16.00 uur
Leeftijd   vanaf 16 jaar
Organisatie   Corry de Klepper
 email:   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Plaats   Klooster “De Beukenhof”, Biezenmortel
Kosten   € 160,-, huisvesting op tweepersoonskamers, toeslag éénpersoonskamer € 50,00
Min./max. aant. deelenemers   20 - 30

We gaan dit jaar niet naar Steenwijk, maar naar Biezenmortel…

De reden is, dat we in het voormalige klooster De Beukenhof onze grote internationale cursus in 2021 willen organiseren.

Teneinde het huis en de mogelijkheden ervan goed te leren kennen, strijken we dus op deze plek neer met het studieweekend Ensemblespel.

De inhoud blijft als vanouds.

Een speelweekend, waarbij het programma wordt samengesteld op basis van de door de deelnemers geuite wensen: begeleide sessies en zelfstudie sessies wisselen elkaar af.

Bestaande ensembles komen met hun eigen repertoire naar de cursus en kunnen ter plekke gecoacht worden door één van de speciaal voor het weekend uitgenodigde vakmusici.

Individuele spelers kunnen zich aansluiten bij de inloop-groep: ensemblespel onder deskundige begeleiding.

Tussen het spelen door is er gelegenheid een frisse neus te halen in de Kloostertuin van Biezenmortel of in de 2 kilometer verderop gelegen Loonse en Drunense Duinen.

Je kunt jezelf ook verwennen met een rustig plekje voor een mooi boek of voor een andere ontspannende bezigheid!

Weekend op basis van volpension. Én... het eten, verzorgd door de keukenstaf van het klooster, is uitstekend!

 

Studieweekend Ensemblespel

We gaan weer samen spelen!

In het weekend van vrijdagavond 27 t/m zondag 29 november kunnen we elkaar weer ontmoeten, tijdens het Studieweekend Ensemblespel, uiteraard met inachtneming van de Coronaregels.

We hopen dat ondanks de Corona toch een aantal mensen de stap durft te zetten, want wat snakken we er allemaal naar, om weer live te kunnen samenspelen! Maar uiteraard hebben we er ook alle begrip voor als je het nog niet aandurft.

Dit jaar is de plaats van handeling opnieuw de Beukenhof in Biezenmortel, waar we ook in 2022 (!!!) de internationale zomercursus willen gaan houden.

We krijgen een eigen ruimte toegewezen waar we met 30 personen op 1,5 meter afstand kunnen spelen. Afhankelijk van de andere ‘bewoners’ van het gebouw krijgen we een passende ruimte toegewezen: ‘De Hemel’ is vooralsnog ons onderkomen. De maaltijden zullen in shifts gaan, je hebt dus ook in de eetzaal alle ruimte.

Het studieweekend zal iets anders van opzet worden, dan je gewend bent… In ons eigen groepsverblijf gaan we met de hele groep op zaterdag aan de slag met een aantal coaches.

Zij zullen gedurende een deel van de dag met ons werken aan gezamenlijk stukken uit één van de bundels van een ‘Hollandse meester’. We zijn nog in overleg wélke stukken dat zullen worden. Dit wordt een klein aanloopje naar de internationale cursus in 2022

Eén sessie wordt besteed aan een ‘masterclass’, waarbij iedereen mag meekijken: Een coach geeft dan les aan een ensemble, en met de gegeven aanwijzingen kunnen we allemaal ons voordeel doen.

De zondag kan naar keuze besteed worden aan spelen in kleine ensembles of spelen in het grotere inloop-ensemble. Er zijn ook die dag coaches aanwezig. En als je wilt kun je natuurlijk de omgeving gaan verkennen.

We zijn welkom vanaf vrijdagavond 19.00 uur, wie wil kan apart intekenen voor een diner op de vrijdagavond. Zondagmiddag om 16.00 uur is het weer afgelopen.

Afhankelijk van het aantal aanmeldingen kan er een aantal stafleden mee. Er staan al diverse gegadigden voor een staffunctie in de startblokken, dus, hoe sneller je je opgeeft, hoe eerder ik hen kan ‘vastleggen’.

Inschrijven doe je op de website, onder Studieweekend Ensemblespel.

Verblijf op een meerpersoonskamer € 175,-

Verblijf op een eenvoudige tweepersoonskamer € 205,-

Verblijf op een luxe tweepersoonskamer € 225,-

Verblijf op een eenvoudige eenpersoonskamer € 255,-

Verblijf op een luxe eenpersoonskamer € 275,-

Boek je je verblijf vóór 27 september, dan wordt het bedrag met € 30,- vroegboek-korting verlaagd.