Home (nl)

Jubileumproject NPG 80 jaar

Onze bamboefluitvereniging is opgericht op 30 december 1938.

Het NPG zal dus binnenkort de eerbiedwaardige leeftijd van 80 jaar bereiken. Daar hoort een jubileummuziekproject bij.

Renilde Duif heeft in opdracht van het bestuur een muzikaal verhaal gearrangeerd en gecomponeerd voor bamboefluiten en zangstem.

Het bestaat uit twee delen, die ook afzonderlijk van elkaar kunnen worden gespeeld/uitgevoerd:

  1. het verhaal van Isidoor
  2. De ezel en de ezeldrijver

Het verhaal van Isidoor

Het muziekgedeelte “Het verhaal van Isidoor” is toegesneden op kinderen en heel geschikt om in scholen en in speelgroepen van kinderen te gebruiken. We hebben inmiddels een aantal Vrije schoolleerkrachten hiervoor benaderd.

Wij hopen dat dit muzikale verhaal of delen ervan gespeeld en gezongen gaan worden op scholen waar de bamboefluit wordt gebruikt. Het zou mooi zijn als het zingen en spelen van deze arrangementen uitmondt in een uitvoering aan het eind van een trimester of aan het eind van het schooljaar.

Een uitvoering op school zou desgewenst gecombineerd kunnen worden met uitvoeren van het muziekstuk “De Ezel en de ezeldrijver”, eveneens voor bamboefluiten. Dit is mogelijk als er een groep geoefende bamboespelers beschikbaar is.

 De ezel en de ezeldrijver

Het muziekdeel “De ezel en de ezeldrijver” is voor geoefende bamboefluitspelers en interessant voor het Beaufortorkest en voor speelgroepen in den lande die van een inspirerende uitdaging houden.

In deze partituur is een rol weggelegd voor een 6-tal verschillende fluiten. Het is een heerlijk beeldend stuk muziek waar je echt plezier aan zal beleven.

Muziektheaterproductie

Een streven van het bestuur is om in de loop van het jubileumjaar te komen tot een muziektheaterproductie waarin “het verhaal van Isidoor” samen met de compositie “De Ezel en de Ezeldrijver” in een feestelijke setting worden uitgevoerd, op een centrale locatie en liefst ook met leuke decorstukken. De kinderen en volwassenen die in de loop van het jaar aan het stuk hebben gewerkt zullen in dat geval van harte worden uitgenodigd om aan die centrale muziekproductie mee te doen.

Ondersteuning vanuit het Gilde

Desgewenst kan vanuit het gilde ondersteuning worden geboden bij het werken aan de muziekarrangement. Dat zou bijvoorbeeld kunnen door een gastles op school door de componiste of door een van onze andere meesters of gezellen. Of door coaching van een speelgroep van bamboefluiters die willen werken aan het tweede deel van het muziekverhaal (“de Ezel en de ezeldrijver”).

Contactpersonen

Voor verdere inlichtingen of suggesties kunt u terecht bij een van de volgende personen:

Hans Sluijs, coördinatie vanuit het bestuur en aanvragen muziek (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 06 13526316)
Corry de Klepper (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 0180 313806)
Renilde Duif (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 0594 504753)
Annie Verhulst (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 040 245 19 49
Willemien Rouwenhorst (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 06-33139937