Nieuws

Isidoor project 1 juli 2019

Isidoor projectdag op de Vrije School Peelland, maandag 1 juli

Op de Vrije School Peelland in Helmond wordt op maandag 1 juli een Isidoor projectdag gehouden.

Kinderen op de Vrije School Peelland hebben vóór die tijd met hun leerkracht al een aantal liedjes ingestudeerd.
Op maandag 1 juli, de eerste dag van de laatste schoolweek,  gaan ze het verhaal uitvoeren op de bamboefluit.
Volwassen bamboefluitspelers worden daarbij uitgenodigd om  de moeilijkere partijen erbij spelen (daar mag natuurlijk ook door kinderen aan meegedaan worden).
Wellicht lukt het ook, om met de volwassen spelers “de ezel en de ezeldrijver” in te studeren. Omdat dit stuk al vaker is gespeeld door volwassenen uit het land, zou dat moeten kunnen lukken, als er tenminste voldoende oude bekenden aan mee gaan doen.

’s Morgens gaan de volwassenen met elkaar aan de slag in een aparte ruimte in de school.
Na de middagpauze komt het hele orkest bij elkaar, en wordt het verhaal in elkaar gepast.

Daarna volgt de presentatie voor de andere leerlingen van school, en de ouders.

Wil je meedoen, meld je dan aan liefst vóór 20 juni

Klik onderaan dit artikel op de knop ‘inschrijfformulier’.

Dagprogramma:

10 uur             ontvangst met koffie

10.30 – 12.30  repetitie

12.30 – 13.00  lunch (lunchpakket meenemen)

13.00 – 13.45  generale repetitie

14.00 – 14.30  uitvoering

Adres:

Vrije School Peelland
Helmondselaan 71
5702 NM Helmond

 

Jubileumproject NPG 80 jaar

Onze bamboefluitvereniging is opgericht op 30 december 1938.

Het NPG zal dus binnenkort de eerbiedwaardige leeftijd van 80 jaar bereiken. Daar hoort een jubileummuziekproject bij.

Renilde Duif heeft in opdracht van het bestuur een muzikaal verhaal gearrangeerd en gecomponeerd voor bamboefluiten en zangstem.

Het bestaat uit twee delen, die ook afzonderlijk van elkaar kunnen worden gespeeld/uitgevoerd:

  1. het verhaal van Isidoor
  2. De ezel en de ezeldrijver

Het verhaal van Isidoor

Het muziekgedeelte “Het verhaal van Isidoor” is toegesneden op kinderen en heel geschikt om in scholen en in speelgroepen van kinderen te gebruiken. We hebben inmiddels een aantal Vrije schoolleerkrachten hiervoor benaderd.

Wij hopen dat dit muzikale verhaal of delen ervan gespeeld en gezongen gaan worden op scholen waar de bamboefluit wordt gebruikt. Het zou mooi zijn als het zingen en spelen van deze arrangementen uitmondt in een uitvoering aan het eind van een trimester of aan het eind van het schooljaar.

Een uitvoering op school zou desgewenst gecombineerd kunnen worden met uitvoeren van het muziekstuk “De Ezel en de ezeldrijver”, eveneens voor bamboefluiten. Dit is mogelijk als er een groep geoefende bamboespelers beschikbaar is.

 De ezel en de ezeldrijver

Het muziekdeel “De ezel en de ezeldrijver” is voor geoefende bamboefluitspelers en interessant voor het Beaufortorkest en voor speelgroepen in den lande die van een inspirerende uitdaging houden.

In deze partituur is een rol weggelegd voor een 6-tal verschillende fluiten. Het is een heerlijk beeldend stuk muziek waar je echt plezier aan zal beleven.

Muziektheaterproductie

Een streven van het bestuur is om in de loop van het jubileumjaar te komen tot een muziektheaterproductie waarin “het verhaal van Isidoor” samen met de compositie “De Ezel en de Ezeldrijver” in een feestelijke setting worden uitgevoerd, op een centrale locatie en liefst ook met leuke decorstukken. De kinderen en volwassenen die in de loop van het jaar aan het stuk hebben gewerkt zullen in dat geval van harte worden uitgenodigd om aan die centrale muziekproductie mee te doen.

Ondersteuning vanuit het Gilde

Desgewenst kan vanuit het gilde ondersteuning worden geboden bij het werken aan de muziekarrangement. Dat zou bijvoorbeeld kunnen door een gastles op school door de componiste of door een van onze andere meesters of gezellen. Of door coaching van een speelgroep van bamboefluiters die willen werken aan het tweede deel van het muziekverhaal (“de Ezel en de ezeldrijver”).

Contactpersonen

Voor verdere inlichtingen of suggesties kunt u terecht bij een van de volgende personen:

Hans Sluijs, coördinatie vanuit het bestuur en aanvragen muziek (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 06 13526316)
Corry de Klepper (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 0180 313806)
Renilde Duif (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 0594 504753)
Annie Verhulst (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 040 245 19 49
Willemien Rouwenhorst (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 06-33139937

Jubileumboek: 75 jaar NPG, een bijzonder verhaal

In het jaarvergaderingsweekend van 15 en 16 februari 2014 is een mooi jubileumboek gepresenteerd.
Het eerste exemplaar werd tijdens het jubileumconcert in De Glind aangeboden aan Ita Kloos.
Dit boek is een cadeau aan alle leden van het Gilde ter gelegenheid van het 75-jarig jubileum.
Alle mensen die het jubileumweekend present waren hebben een boek in ontvangst genomen; sommigen hebben ook exemplaren meegenomen voor niet aanwezige leden die bij hun in de buurt wonen.

Indien het boek jou nog niet heeft bereikt, hoe kom je dan alsnog in het bezit ervan?
Het handigst is om contact op te nemen met je regiovertegenwoordiger of een bestuurder, commissielid of gezel bij jou in de buurt. Op verschillende plekken in het land ligt namelijk een voorraadje jubileumboeken te wachten. Versturen per post is te kostbaar vanwege het gewicht (550 gram!).

Voor niet-leden is het jubileumboek te koop, o.a. in de winkel van Olga van Eeden: prijs € 10 exclusief verzendkosten.